Hvordan Laver Man Sit Første CV?

09/10/2020 12:06
Billede: Pixabay

Hvis du ikke får dit første job via venner af familien eller gennem din families netværk, så kan det kræve, at du laver et CV og sender en ansøgning. Men hvordan laver man sit første CV?

Det kan være svært at komme i gang med at lave sit første CV, når man ikke rigtigt har noget at sætte på i forhold til færdiggjorte uddannelser eller tidligere jobs. Se her hvordan du laver dit første CV, samt hvad du kan sætte på det, når du ikke har nogen joberfaring.

Sådan laver du dit første CV

Uanset om det er dit første eller dit sidste CV, så skal du altid indlede dit CV med dine kontaktoplysninger og personlige info. Så når det er gjort, så kan du begynde at sætte dine kvalifikationer på.

Indled her med en kort beskrivelse af dig som person - hvad er dine stærke sider i forhold til din personlighed. Kom derefter ind på hvilke evner du har i forhold til din skole. Er du for eksempel god til matematik eller dansk, så er det altid værd at nævne. Det samme gælder fremmedsprog.

Udtalelser fra andre er altid et plus, hvis de understøtter dine udsagn - især hvis det ikke er fra dine forældre men måske venner af familien, som har et job, der ikke blot er på begynderniveau.

Husk altid at vedhæft eventuelle karakterer fra din skole. Gode karakterer viser, at du er flitting og kvik. Og høje karakterer er bare altid en god introduktion, når man skal forsøge at få en fod indenfor, selvom man ikke har erhvervserfaring. 

Husk altid at vedhæfte et billede på dit CV, så modtageren kan se, hvem det er, der søger et job i virksomheden.

Tak for støtten

Vi takker til sidst avXperten for deres støtte til dette indlæg. Find et stort udvalg af elektronik på deres webshop, heriblandt de smarte digitale fotorammer fra Frameo. Se hele udvalget af disse rammer og mange andre ting på deres webshop lige her: https://www.avxperten.dk/digital-fotoramme/.

Flere indlæg

CV skabelon til dit første CV - Få inspiration her

06/12/2021 12:23
Billede: Pixabay

Det kan være svært at vide hvordan man skal gribe sit CV an og finde ud af hvilke informationer der er vigtige at have med.

Først og fremmest er det vigtigt at CV'et indeholder dine personl…

Job til unge idéer

15/03/2021 12:40
Billede: Pixabay, Alexas_Fotos

Står du som ung uden job og mangler ideer til, hvor du kan søge. Så læs endelig videre. Nedenunder kommer jeg med nogle forslag, som måske kan bruges.

Supermarked

Den t…

Hvordan ser jeg feriepenge til gode

10/11/2020 16:26
Billede: Pixabay, webandi

Det at have feriepenge til gode er jo virkelig dejligt, så man har lidt ekstra at bruge, når man får ferie enten i sommerhalvåret eller vinterhalvåret. Jeg gemmer altid mine feriepenge til, at jeg …

Hvad er et sabbatår

10/11/2020 15:19
Billede: Pixabay, rauschenberger

Et sabbatår bliver også kaldt 'fjumreår', hvilket er lidt en vag betegnelse ud fra min mening, da mange unge mennesker bruger deres sabbatår til at blive klogere på dem selv eller opleve ting, som …

Hvad er et CV?

06/10/2020 11:57
Billede: Jumpstory

CV står for curriculum vitæ og er en kort oversigt over dine uddannelses- og erhvervsmæssige erfaringer og kvalifikationer. Et CV anvendes som regel i forbindelse med jobansøgninger, hvor man viser…

Hvad er en facer?

06/10/2020 11:06
Billede: Pixabay

Hvad er en facer? En facer er den eller de personer, der forsøger at erhverve folk til velgørenhedsarbejde eller få folk til at give bidrag dertil. Facere vil typisk være at finde på gågader og i s…