Hvad Er Et Sabbatår

10/11/2020 15:19
Billede: Pixabay, rauschenberger

Et sabbatår bliver også kaldt 'fjumreår', hvilket er lidt en vag betegnelse ud fra min mening, da mange unge mennesker bruger deres sabbatår til at blive klogere på dem selv eller opleve ting, som de ikke kan så nemt, når livet først rigtig går igang på den anden side af ens uddannelse. 

Sabbatår er et år eller flere, hvor man ikke er under uddannelse, men eksempelvis rejser ud i verden, arbejder og tjener penge eller tager på højskole. 

Jeg brugte selv 2 sabbatår, hvor jeg det første år arbejdede så meget som mulig. Jeg skulle tjene penge til mit højskoleophold, som jeg året efter var på. Der var jeg også et helt år. 

Det er år, jeg ikke kunne være foruden, og de har givet mig ekstrem meget selvtillid og viden på mig selv efterfølgende. 

Overvejer du selv et sabbatår, kan jeg klart anbefale det. Det er virkelig noget, der er enormt givende, hvis der er nogle ting, man tænker, man mangler at opleve. Og du er jo også din egen chef i dine sabbatår. Hvis du har et behov for at rejse, bare arbejde en masse, eller noget helt tredje, er det op til dig selv. 

Et sabbatår er aldrig spildt. Det giver altid noget i sidste ende til dig og dit netværk.

Teksten på netop denne artikel er udarbejdet med økonomisk støtte fra Perlen Odense. Der kan du købe et sortiment fra Enamel Copenhagen. Uden støtten fra Perlen Odense kunne teksten på netop denne artikel ikke lade sig gøre.

Flere indlæg

CV skabelon til dit første CV - Få inspiration her

06/12/2021 12:23
Billede: Pixabay

Det kan være svært at vide hvordan man skal gribe sit CV an og finde ud af hvilke informationer der er vigtige at have med.

Først og fremmest er det vigtigt at CV'et indeholder dine personl…

Job til unge idéer

15/03/2021 12:40
Billede: Pixabay, Alexas_Fotos

Står du som ung uden job og mangler ideer til, hvor du kan søge. Så læs endelig videre. Nedenunder kommer jeg med nogle forslag, som måske kan bruges.

Supermarked

Den t…

Hvordan ser jeg feriepenge til gode

10/11/2020 16:26
Billede: Pixabay, webandi

Det at have feriepenge til gode er jo virkelig dejligt, så man har lidt ekstra at bruge, når man får ferie enten i sommerhalvåret eller vinterhalvåret. Jeg gemmer altid mine feriepenge til, at jeg …

Hvordan laver man sit første CV?

09/10/2020 12:06
Billede: Pixabay

Hvis du ikke får dit første job via venner af familien eller gennem din families netværk, så kan det kræve, at du laver et CV og sender en ansøgning. Men hvordan laver man sit første CV?

De…

Hvad er et CV?

06/10/2020 11:57
Billede: Jumpstory

CV står for curriculum vitæ og er en kort oversigt over dine uddannelses- og erhvervsmæssige erfaringer og kvalifikationer. Et CV anvendes som regel i forbindelse med jobansøgninger, hvor man viser…

Hvad er en facer?

06/10/2020 11:06
Billede: Pixabay

Hvad er en facer? En facer er den eller de personer, der forsøger at erhverve folk til velgørenhedsarbejde eller få folk til at give bidrag dertil. Facere vil typisk være at finde på gågader og i s…