Hvad Er En Facer?

06/10/2020 11:06
Billede: Pixabay

Hvad er en facer? En facer er den eller de personer, der forsøger at erhverve folk til velgørenhedsarbejde eller få folk til at give bidrag dertil. Facere vil typisk være at finde på gågader og i storcentre, hvor de løbende antaster folk med henblik på at få dem til at støtte konkrete sager.

Facere er typisk unge mennesker, der arbejder for velgørenhedsorganisationerne. Facere er oftest ansat på en lav timeløn. Jobbetegnelsen, facer, stammer fra engelsk og betyder, at personen møder en ansigt til ansigt.

Upopulært job

Jobbet som facer er dog ikke det mest populære og efterspurgte. Lønnen er sjældent god, så det er de færreste, der arbejder som facere igennem længere tid.

Derudover er det sjældent populært hos folk, når man antaster dem på gaden og spørger dem om penge. Det gælder også, hvis man kommer på vegne af diverse velgørenhedsorganisationer. 

Som facer kan 125 kr. i timen være en god løn. Du kan dog også godt opleve, at du som facer kan få op til 150 kr. i timen som facer. Det er dog de færreste, der får den løn som facer.

Oftest er facere mellem 17 og 25 år og arbejder som facere ved siden af studierne, eller har jobbet som ekstraindtægt i weekenderne ved siden af deres normale arbejde.

I Danmark anvender blandt andet Amnesty International og UNICEF facere til at samle ind til deres arbejde.

Søger du et arbejde som facer, skal du dog være forberedt på, at du kan blive udsat for trusler og lignende, når du antaster folk uopfordret på gaden og beder dem om penge.

Tak til avXperten

Vi takker avXperten for deres støtte til dette indlæg. Find et stort udvalg af elektronik, heriblandt en moderne bilradio med bluetooth, et gamer tastatur eller måske et nyt bluetooth headset på avXpertens webshop.

Flere indlæg

Hvordan laver man sit første CV?

09/10/2020 12:06
Billede: Pixabay

Hvis du ikke får dit første job via venner af familien eller gennem din families netværk, så kan det kræve, at du laver et CV og sender en ansøgning. Men hvordan laver man sit første CV?

De…

Hvad er et CV?

06/10/2020 11:57
Billede: Jumpstory

CV står for curriculum vitæ og er en kort oversigt over dine uddannelses- og erhvervsmæssige erfaringer og kvalifikationer. Et CV anvendes som regel i forbindelse med jobansøgninger, hvor man viser…

Hvad er sorte penge?

01/10/2020 11:47
Billede: Jumpstory

Sorte penge, uden kvittering, jyske dollars eller orange. Kært barn har mange navne, men ingen af dem henviser til farven på pengene, men derimod hvorvidt man opgiver sin indtjening til Skat eller …

Hvad laver en fejedreng? Se mere om jobbet

30/09/2020 11:31
Billede: Pixabay

Fejedreng er måske ikke lige så anvendt en jobtitel, som det er en beskrivelse for en ung medarbejder, der arbejder. Fejedreng er særligt brugt i virksomheder indenfor håndværk, lager eller produkt…