Hvad Er En Facer?

06/10/2020 11:06
Billede: Pixabay

Hvad er en facer? En facer er den eller de personer, der forsøger at erhverve folk til velgørenhedsarbejde eller få folk til at give bidrag dertil. Facere vil typisk være at finde på gågader og i storcentre, hvor de løbende antaster folk med henblik på at få dem til at støtte konkrete sager.

Facere er typisk unge mennesker, der arbejder for velgørenhedsorganisationerne. Facere er oftest ansat på en lav timeløn. Jobbetegnelsen, facer, stammer fra engelsk og betyder, at personen møder en ansigt til ansigt.

Upopulært job

Jobbet som facer er dog ikke det mest populære og efterspurgte. Lønnen er sjældent god, så det er de færreste, der arbejder som facere igennem længere tid.

Derudover er det sjældent populært hos folk, når man antaster dem på gaden og spørger dem om penge. Det gælder også, hvis man kommer på vegne af diverse velgørenhedsorganisationer. 

Som facer kan 125 kr. i timen være en god løn. Du kan dog også godt opleve, at du som facer kan få op til 150 kr. i timen som facer. Det er dog de færreste, der får den løn som facer.

Oftest er facere mellem 17 og 25 år og arbejder som facere ved siden af studierne, eller har jobbet som ekstraindtægt i weekenderne ved siden af deres normale arbejde.

I Danmark anvender blandt andet Amnesty International og UNICEF facere til at samle ind til deres arbejde.

Søger du et arbejde som facer, skal du dog være forberedt på, at du kan blive udsat for trusler og lignende, når du antaster folk uopfordret på gaden og beder dem om penge.

Tak til avXperten

Vi takker avXperten for deres støtte til dette indlæg. Find et stort udvalg af elektronik, heriblandt en moderne bilradio med bluetooth, et gamer tastatur eller måske et nyt bluetooth headset på avXpertens webshop.

Flere indlæg

CV skabelon til dit første CV - Få inspiration her

06/12/2021 12:23
Billede: Pixabay

Det kan være svært at vide hvordan man skal gribe sit CV an og finde ud af hvilke informationer der er vigtige at have med.

Først og fremmest er det vigtigt at CV'et indeholder dine personl…

Job til unge idéer

15/03/2021 12:40
Billede: Pixabay, Alexas_Fotos

Står du som ung uden job og mangler ideer til, hvor du kan søge. Så læs endelig videre. Nedenunder kommer jeg med nogle forslag, som måske kan bruges.

Supermarked

Den t…

Hvordan ser jeg feriepenge til gode

10/11/2020 16:26
Billede: Pixabay, webandi

Det at have feriepenge til gode er jo virkelig dejligt, så man har lidt ekstra at bruge, når man får ferie enten i sommerhalvåret eller vinterhalvåret. Jeg gemmer altid mine feriepenge til, at jeg …

Hvad er et sabbatår

10/11/2020 15:19
Billede: Pixabay, rauschenberger

Et sabbatår bliver også kaldt 'fjumreår', hvilket er lidt en vag betegnelse ud fra min mening, da mange unge mennesker bruger deres sabbatår til at blive klogere på dem selv eller opleve ting, som …

Hvordan laver man sit første CV?

09/10/2020 12:06
Billede: Pixabay

Hvis du ikke får dit første job via venner af familien eller gennem din families netværk, så kan det kræve, at du laver et CV og sender en ansøgning. Men hvordan laver man sit første CV?

De…

Hvad er et CV?

06/10/2020 11:57
Billede: Jumpstory

CV står for curriculum vitæ og er en kort oversigt over dine uddannelses- og erhvervsmæssige erfaringer og kvalifikationer. Et CV anvendes som regel i forbindelse med jobansøgninger, hvor man viser…