Hvad Er Et CV?

06/10/2020 11:57
Billede: Jumpstory

CV står for curriculum vitæ og er en kort oversigt over dine uddannelses- og erhvervsmæssige erfaringer og kvalifikationer. Et CV anvendes som regel i forbindelse med jobansøgninger, hvor man viser arbejdsgiveren ens erfaringer.

CV stammer fra latin, da curriculum vitæ betyder livsforløb, hvilket er det, som man viser overfor en arbejdsgiver - dog med fokus på de erhvervsmæssige kompetencer.

Det skal et CV indeholde

De fleste CV'er er opbygget på nærmest samme måde og indeholder ret ofte de samme ting. I toppen af dit CV skal du altid have de kolde facts og dine kontaktoplysninger.

 • Navn
 • Alder
 • Adresse
 • Telefonnummer
 • E-mail
 • Evt. henvisning til hjemmeside eller offentlige profiler som LinkedIn

Derefter skal du have dine arbejdsmæssige færdigheder på dit CV. Det er dine ansættelser - og måske også korte beskrivelser af dine arbejdsopgaver i de enkelte jobs.

 • Ansættelsesperiode (start og slutdato)
 • Jobtitel
 • Arbejdsgiverens navn (virksomheden)
 • Evt. referenceperson (eller hav det under referencer)
 • Uddannelser (start og slutdato)

Du kan enten vælge at køre det kronologisk, så de enkelte begivenheder følger en tidslinje. Du kan alternativt også opstille punkterne efter emne, så alle dine erhvervserfaringer står et sted, mens alle dine uddannelser står for sig.

Du kan også vælge at tilføje særlige kompetencer. Det kan blandt andet være særlige kompetencer indenfor bestemte områder - så som forskellige typer software eller lignende.

Husk at du altid skal kunne dokumentere dine ting på dit CV. Det er især uddannelserne og ansættelsesforholdene, som du skal kunne dokumentere. Nogle arbejdsgivere beder endda om at få dette tilsendt, når du sender en ansøgning.

Tak for støtten

Vi siger til sidst tak til avXperten for alt deres støtte til vores indlæg. Find et stort udvalg af elektronik heriblandt moderne udgaver af gaming tastaturer, headsets eller måske en negativ scanner til at overføre dine gamle fotos til digitale udgaver. 

Flere indlæg

Hvordan laver man sit første CV?

09/10/2020 12:06
Billede: Pixabay

Hvis du ikke får dit første job via venner af familien eller gennem din families netværk, så kan det kræve, at du laver et CV og sender en ansøgning. Men hvordan laver man sit første CV?

De…

Hvad er en facer?

06/10/2020 11:06
Billede: Pixabay

Hvad er en facer? En facer er den eller de personer, der forsøger at erhverve folk til velgørenhedsarbejde eller få folk til at give bidrag dertil. Facere vil typisk være at finde på gågader og i s…

Hvad er sorte penge?

01/10/2020 11:47
Billede: Jumpstory

Sorte penge, uden kvittering, jyske dollars eller orange. Kært barn har mange navne, men ingen af dem henviser til farven på pengene, men derimod hvorvidt man opgiver sin indtjening til Skat eller …

Hvad laver en fejedreng? Se mere om jobbet

30/09/2020 11:31
Billede: Pixabay

Fejedreng er måske ikke lige så anvendt en jobtitel, som det er en beskrivelse for en ung medarbejder, der arbejder. Fejedreng er særligt brugt i virksomheder indenfor håndværk, lager eller produkt…