Kassedame Løn - Se Satserne Her

05/10/2020 11:44
Billede: Jumpstory

20.888 kr. Det er, hvad du som faglært salgsassistent eller kassedame tjener på et fuldtidsjob. Det giver en timeløn på 130,28 kr.  

Hvor meget du får i løn som kassedame, afhænger af, hvilken ansættelse du har, om du er faglært eller ej, samt om din arbejdsplads har en overenskomst.

Løn som kassedame - det bestemmer den

Det er ikke lige meget, om du er faglært, ufaglært eller om du er ansat som butiksmedhjælper, når du arbejder som kassedame. Eller for den sags skyld er ungarbejder, der sidder ved kassen i det lokale supermarked.

Det kan nemlig hurtigt betyde en månedlig forskel på omkring 2.000 kr. før skat i forhold til, hvor meget din løn som kassedame er.

Lønnen kan meget vel være en af årsagerne til, at mange jobs som kassedame i dag er besatte af unge folk, der bruger jobbet som et studie- eller deltidsjob. 

Med cirka 21.000 kr. kan det være svært for en voksen medarbejder at have nok udbetalt til, at lønnen kan dække de faste omkostninger, når der er trukket skat af beløbet. Det er derfor næppe et job, der på den lange bane vil stille dig stærkt, da lønnen simpelthen er for lav til, at du kan holde en tilværelse på mere end smertegrænsen.

Kassedamelønnen kan dog blive højere ved diverse tillæg, hvor der både er anciennitetstillæg, forskudttidstillæg og andre former for personlige tillæg. 

Anciennitetstillæg er på mellem 2,90 kr/time og 3,65 kr/time. Derudover er der også tillæg ved skæve arbejdstider og arbejde i weekenden, der kan give en højere løn, end den man kan få som kassedame.

Tak for støtten

Vi takker avXperten for deres støtte til dette indlæg. Find et gigantisk udvalg af elektronik som fx bluetooth høretelefoner, nye gamer keyboards eller måske et elektronisk varmetæppe til de kolde måneder.

Flere indlæg

Hvad er anciennitetstillæg?

20/10/2020 08:29
Billede: Christina Morillo

Man siger, at alt kommer til den, der venter. I nogle jobs og funktioner gælder dette gamle ordsprog også, når det kommer til løb. Der er nemlig visse jobs, hvor man simpelthen for noget mere i løb…

Hvad tjener man i Matas?

09/10/2020 11:59
Billede: Jumpstory

Du tjener i gennemsnit 21.621 kr. som fagudlært butiksekspedient i Matas. Lønnen i Matas er dermed lavere end den gennemsnitslige løn i resten af handelsbranchen. Her er lønnen i gennemsnit 1.300 k…

Hvad skal jeg have i løn? Sådan får du den rette løn

02/10/2020 11:45
Billede: Pixabay

Får du for lidt? Eller får du, hvad du skal have i løn? Det kan være svært at svare på, om du får det rigtige i løn. Men har du nogensinde prøvet at stille dig selv dette spørgsmål: Hvad skal jeg h…

Mindsteløn i Danmark

02/10/2020 09:59
Billede: Pixabay

I Danmark er der ingen lovbestemt mindsteløn. Når der er tale om mindsteløn, så er den fastsat via en overenskomst. Den såkaldte danske model bygger på overenskomster. Overenskomster er en aftale m…

Hvad er et weekendtillæg?

30/09/2020 11:20
Billede: Pixabay

Løn er ikke bare løn. Din løn er nemlig ikke altid den samme. Den kan nemlig godt blive højere, hvis du for eksempel arbejder i weekenden. I weekenden får du nemlig weekendtillæg.

Hvad…

Hvad tjener en ungarbejder?

30/09/2020 08:39
Billede: Jumpstory

Flaskedreng, fejedreng eller avisbud. Kært barn har mange navne, når det gælder ungarbejdere. Der er ingen fast definition af, hvad en ungarbejder er, men går du ud fra, at det er en medarbejder på…