Hvad Skal Jeg Have I Løn? Sådan Får Du Den Rette Løn

02/10/2020 11:45
Billede: Pixabay

Får du for lidt? Eller får du, hvad du skal have i løn? Det kan være svært at svare på, om du får det rigtige i løn. Men har du nogensinde prøvet at stille dig selv dette spørgsmål: Hvad skal jeg have i løn?

Det kan være svært at svare på, for der er en lang række faktorer, der spiller ind i forhold til, hvad du skal have i løn. Herunder kan du se hvilke, hvorefter du bedre kan vurdere, om du skal have mere i løn eller ej.

Dette påvirker din løn

  • Virksomhedens udvikling (vækst eller krise)
  • Din uddannelse og din erfaring
  • Kan du nemt erstattes?
  • Er dit arbejde svært? 
  • Hvor dygtig er du til dit arbejde?
  • Hvordan producerer eller klarer du dig i forhold til kollegaer og konkurrenter?
  • Hvilke ansættelsesvilkår har du?
  • Har din virksomhed overenskomster eller individuel lønudvikling

De fleste ansættes i første omgang ud fra bestemte løntrin alt efter, hvor længe de har været ansat, samt hvilke uddannelsesmæssige kvalifikationer du har.

Indenfor bestemte brancher kan det være svært at få mere i løn af netop disse årsager. Det er især indenfor den offentlige sektor, hvor lønnen kan være fastlåst i meget stramme rammer.

Derimod er det lettere at få en anden løn indenfor det private, især hvis du kan sætte kryds ved, at der er vækst, samt at du leverer stærke resultater. Kan du samtidig sætte kryds ved, at du vil være svær at erstatte, så har du gode kort på hånden i forhold til at kræve lønforhøjelse.

Tag altid udgangspunkt i branchens gennemsnit og sammenlign derefter med kollegaer i virksomheden og branchen. Derefter kan du nemt se, hvad du skal have i løn.

Tak for støtten

Til sidst vil vi hurtigt takke vores venner hos avXperten for støtten til dette indlæg. Hos avXperten finder du alverdens elektronik, eksempelvis gaming udstyr eller måske et ekstern DVD drev hvis din computer mangler det.

Flere indlæg

Hvad er nattillæg?

10/06/2021 09:48
Billede: Pixabay, geralt

Nattillæg er en 'ekstra gode', man får oveni sin løn, hvis man arbejder på skæve tidspunkter i døgnet. Der findes forskellige jobs, hvor disse nattillæg er aktuelle. Det er typisk i sygehusvæsnet, …

Hvor meget må man tjene uden at betale SKAT?

19/03/2021 12:42
Billede: Pixabay

Har du lige fået dit første job, og er i tvivl om, hvornår man skal til at betale skat? Så får du svaret her.

Hvor meget må man tjene uden at betale SKAT? Når man er under 18, så m…

Hvad får en bager i løn?

02/03/2021 14:14
Billede: Pixabay

Vi kender dem alle. De morgenfriske bagere, der står op på et ukristeligt tidspunkt, så vi andre kan nyde vores rundstykker og wienerbrød om morgenen, når vi ellers har fået taget os sammen til at …

Hvad er anciennitetstillæg?

20/10/2020 08:29
Billede: Christina Morillo

Man siger, at alt kommer til den, der venter. I nogle jobs og funktioner gælder dette gamle ordsprog også, når det kommer til løb. Der er nemlig visse jobs, hvor man simpelthen for noget mere i løb…

Hvad tjener man i Matas?

09/10/2020 11:59
Billede: Jumpstory

Du tjener i gennemsnit 21.621 kr. som fagudlært butiksekspedient i Matas. Lønnen i Matas er dermed lavere end den gennemsnitslige løn i resten af handelsbranchen. Her er lønnen i gennemsnit 1.300 k…

Kassedame løn - se satserne her

05/10/2020 11:44
Billede: Jumpstory

20.888 kr. Det er, hvad du som faglært salgsassistent eller kassedame tjener på et fuldtidsjob. Det giver en timeløn på 130,28 kr.  

Hvor meget du får i løn som kassedame, afhænge…