Hvad Er Anciennitetstillæg?

20/10/2020 08:29
Billede: Christina Morillo

Man siger, at alt kommer til den, der venter. I nogle jobs og funktioner gælder dette gamle ordsprog også, når det kommer til løb. Der er nemlig visse jobs, hvor man simpelthen for noget mere i løb, udelukkende fordi, at man har været der et vist antal år. 

Hvad er anciennitetstillæg? Anciennitetstillæg er et tillæg til din grundløn, der bliver givet i forhold til varigheden af din ansættelse. Anciennitetstillæg er som oftest noget, man får i forbindelse med en ansættelse i det offentlige. Normalt rykker man op hvert eller hvert andet år, hvorfor det ofte vil være den lønstigning, der er at se frem til. Herudover kommer nye overenskomster selvfølgelig, der som oftest også giver lønforhøjelse. 

Om man er til dette koncept eller ej, kommer vel i høj grad an på, hvordan man er skruet sammen. Nogle vil argumentere for, at det selvfølgelig er helt fair, at man automatisk får mere i løn i takt med, at ens anciennitet stiger. 

Omvendt mere andre, at lønstigninger ikke skal være en selvfølge, som man automatisk får. Det skal gives på baggrund af udvikling og præstationer. 

Førstnævnte vil ofte være den model, man møder i det offentlige. I det private vil man ofte møde den sidste, hvor man skal gøre sig fortjent i form af præstationer og udvikling.

Flere indlæg

Hvad er nattillæg?

10/06/2021 09:48
Billede: Pixabay, geralt

Nattillæg er en 'ekstra gode', man får oveni sin løn, hvis man arbejder på skæve tidspunkter i døgnet. Der findes forskellige jobs, hvor disse nattillæg er aktuelle. Det er typisk i sygehusvæsnet, …

Hvor meget må man tjene uden at betale SKAT?

19/03/2021 12:42
Billede: Pixabay

Har du lige fået dit første job, og er i tvivl om, hvornår man skal til at betale skat? Så får du svaret her.

Hvor meget må man tjene uden at betale SKAT? Når man er under 18, så m…

Hvad får en bager i løn?

02/03/2021 14:14
Billede: Pixabay

Vi kender dem alle. De morgenfriske bagere, der står op på et ukristeligt tidspunkt, så vi andre kan nyde vores rundstykker og wienerbrød om morgenen, når vi ellers har fået taget os sammen til at …

Hvad tjener man i Matas?

09/10/2020 11:59
Billede: Jumpstory

Du tjener i gennemsnit 21.621 kr. som fagudlært butiksekspedient i Matas. Lønnen i Matas er dermed lavere end den gennemsnitslige løn i resten af handelsbranchen. Her er lønnen i gennemsnit 1.300 k…

Kassedame løn - se satserne her

05/10/2020 11:44
Billede: Jumpstory

20.888 kr. Det er, hvad du som faglært salgsassistent eller kassedame tjener på et fuldtidsjob. Det giver en timeløn på 130,28 kr.  

Hvor meget du får i løn som kassedame, afhænge…

Hvad skal jeg have i løn? Sådan får du den rette løn

02/10/2020 11:45
Billede: Pixabay

Får du for lidt? Eller får du, hvad du skal have i løn? Det kan være svært at svare på, om du får det rigtige i løn. Men har du nogensinde prøvet at stille dig selv dette spørgsmål: Hvad skal jeg h…