Hvad Tjener Man I Matas?

09/10/2020 11:59
Billede: Jumpstory

Du tjener i gennemsnit 21.621 kr. som fagudlært butiksekspedient i Matas. Lønnen i Matas er dermed lavere end den gennemsnitslige løn i resten af handelsbranchen. Her er lønnen i gennemsnit 1.300 kr. lavere hver måned.

Som leder eller mellemleder i Matas kan du se frem til en gennemsnitsløn på omkring 24.943 kr. Så du tjener lidt mere her, end hvis du blot er fagudlært butiksekspedient i Matas.

Din vej til Matas-løn

Lønnen i Matas ligger dermed et godt stykke under gennemsnitslønnen i Danmark. Her er den gennemsnitslige månedsløn på 27.171 kr. Så du tjener som udgangspunkt omkring 5.500 kr. færre ved at arbejde i Matas som butiksekspedient, end hvad gennemsnitslønnen er i hele Danmark.

Selv gennemsnitslønnen for mellemledere og ledere i Matas er lavere end gennemsnitslønnen i Danmark. 

For at være faglært i Matas skal du være elev, hvilket tager to år, hvorefter du er udlært salgsassistent med profil som materialist. For at kunne tage uddannelsen, skal du have en adgangsgivende uddannelse. De adgangsgivende uddannelser er:

  • EUX
  • EUD - detail
  • HHX
  • STX
  • HF
  • HTX
  • HG
  • HGV
  • HGS

Du kan også få adgang til uddannelsen via andre adgangsgivende krav. Her skal du blandt andet have dansk, engelsk, erhvervsøkonomi, afsætning og IT på c-niveau.

I løbet af uddannelsen tilbringes en del af tiden over skoleophold, mens uddannelsen afsluttes med en fagprøve. Ifølge Matas er der efterfølgende gode jobmuligheder i koncernen, når man har afsluttet uddannelsen.

Tallene er fra HK og er fra 2018. Tallene kan dermed have ændret sig over tiden.

Vi takker for støtten

Til slut vil vi hurtigt takke avXperten for den støtte de har ydet til vores indlæg. Find et kæmpe udvalg af smart elektronik, heriblandt alt lige fra computer og gamer udstyr til smarte gadgets som fx et segboard - se here udvalget her: https://www.avxperten.dk/segboard/.

Flere indlæg

Hvad er nattillæg?

10/06/2021 09:48
Billede: Pixabay, geralt

Nattillæg er en 'ekstra gode', man får oveni sin løn, hvis man arbejder på skæve tidspunkter i døgnet. Der findes forskellige jobs, hvor disse nattillæg er aktuelle. Det er typisk i sygehusvæsnet, …

Hvor meget må man tjene uden at betale SKAT?

19/03/2021 12:42
Billede: Pixabay

Har du lige fået dit første job, og er i tvivl om, hvornår man skal til at betale skat? Så får du svaret her.

Hvor meget må man tjene uden at betale SKAT? Når man er under 18, så m…

Hvad får en bager i løn?

02/03/2021 14:14
Billede: Pixabay

Vi kender dem alle. De morgenfriske bagere, der står op på et ukristeligt tidspunkt, så vi andre kan nyde vores rundstykker og wienerbrød om morgenen, når vi ellers har fået taget os sammen til at …

Hvad er anciennitetstillæg?

20/10/2020 08:29
Billede: Christina Morillo

Man siger, at alt kommer til den, der venter. I nogle jobs og funktioner gælder dette gamle ordsprog også, når det kommer til løb. Der er nemlig visse jobs, hvor man simpelthen for noget mere i løb…

Kassedame løn - se satserne her

05/10/2020 11:44
Billede: Jumpstory

20.888 kr. Det er, hvad du som faglært salgsassistent eller kassedame tjener på et fuldtidsjob. Det giver en timeløn på 130,28 kr.  

Hvor meget du får i løn som kassedame, afhænge…

Hvad skal jeg have i løn? Sådan får du den rette løn

02/10/2020 11:45
Billede: Pixabay

Får du for lidt? Eller får du, hvad du skal have i løn? Det kan være svært at svare på, om du får det rigtige i løn. Men har du nogensinde prøvet at stille dig selv dette spørgsmål: Hvad skal jeg h…