Hvad Tjener Man I Matas?

09/10/2020 11:59
Billede: Jumpstory

Du tjener i gennemsnit 21.621 kr. som fagudlært butiksekspedient i Matas. Lønnen i Matas er dermed lavere end den gennemsnitslige løn i resten af handelsbranchen. Her er lønnen i gennemsnit 1.300 kr. lavere hver måned.

Som leder eller mellemleder i Matas kan du se frem til en gennemsnitsløn på omkring 24.943 kr. Så du tjener lidt mere her, end hvis du blot er fagudlært butiksekspedient i Matas.

Din vej til Matas-løn

Lønnen i Matas ligger dermed et godt stykke under gennemsnitslønnen i Danmark. Her er den gennemsnitslige månedsløn på 27.171 kr. Så du tjener som udgangspunkt omkring 5.500 kr. færre ved at arbejde i Matas som butiksekspedient, end hvad gennemsnitslønnen er i hele Danmark.

Selv gennemsnitslønnen for mellemledere og ledere i Matas er lavere end gennemsnitslønnen i Danmark. 

For at være faglært i Matas skal du være elev, hvilket tager to år, hvorefter du er udlært salgsassistent med profil som materialist. For at kunne tage uddannelsen, skal du have en adgangsgivende uddannelse. De adgangsgivende uddannelser er:

  • EUX
  • EUD - detail
  • HHX
  • STX
  • HF
  • HTX
  • HG
  • HGV
  • HGS

Du kan også få adgang til uddannelsen via andre adgangsgivende krav. Her skal du blandt andet have dansk, engelsk, erhvervsøkonomi, afsætning og IT på c-niveau.

I løbet af uddannelsen tilbringes en del af tiden over skoleophold, mens uddannelsen afsluttes med en fagprøve. Ifølge Matas er der efterfølgende gode jobmuligheder i koncernen, når man har afsluttet uddannelsen.

Tallene er fra HK og er fra 2018. Tallene kan dermed have ændret sig over tiden.

Vi takker for støtten

Til slut vil vi hurtigt takke avXperten for den støtte de har ydet til vores indlæg. Find et kæmpe udvalg af smart elektronik, heriblandt alt lige fra computer og gamer udstyr til smarte gadgets som fx et segboard - se here udvalget her: https://www.avxperten.dk/segboard/.

Flere indlæg

Hvad er anciennitetstillæg?

20/10/2020 08:29
Billede: Christina Morillo

Man siger, at alt kommer til den, der venter. I nogle jobs og funktioner gælder dette gamle ordsprog også, når det kommer til løb. Der er nemlig visse jobs, hvor man simpelthen for noget mere i løb…

Kassedame løn - se satserne her

05/10/2020 11:44
Billede: Jumpstory

20.888 kr. Det er, hvad du som faglært salgsassistent eller kassedame tjener på et fuldtidsjob. Det giver en timeløn på 130,28 kr.  

Hvor meget du får i løn som kassedame, afhænge…

Hvad skal jeg have i løn? Sådan får du den rette løn

02/10/2020 11:45
Billede: Pixabay

Får du for lidt? Eller får du, hvad du skal have i løn? Det kan være svært at svare på, om du får det rigtige i løn. Men har du nogensinde prøvet at stille dig selv dette spørgsmål: Hvad skal jeg h…

Mindsteløn i Danmark

02/10/2020 09:59
Billede: Pixabay

I Danmark er der ingen lovbestemt mindsteløn. Når der er tale om mindsteløn, så er den fastsat via en overenskomst. Den såkaldte danske model bygger på overenskomster. Overenskomster er en aftale m…

Hvad er et weekendtillæg?

30/09/2020 11:20
Billede: Pixabay

Løn er ikke bare løn. Din løn er nemlig ikke altid den samme. Den kan nemlig godt blive højere, hvis du for eksempel arbejder i weekenden. I weekenden får du nemlig weekendtillæg.

Hvad…

Hvad tjener en ungarbejder?

30/09/2020 08:39
Billede: Jumpstory

Flaskedreng, fejedreng eller avisbud. Kært barn har mange navne, når det gælder ungarbejdere. Der er ingen fast definition af, hvad en ungarbejder er, men går du ud fra, at det er en medarbejder på…