Hvad Er Et Weekendtillæg?

30/09/2020 11:20
Billede: Pixabay

Løn er ikke bare løn. Din løn er nemlig ikke altid den samme. Den kan nemlig godt blive højere, hvis du for eksempel arbejder i weekenden. I weekenden får du nemlig weekendtillæg.

Hvad er et weekendtillæg, kan du måske spørge, hvis du ikke har været vant til at arbejde i weekenden. Et weekendtillæg er et tillæg til din løn, som du får, når du arbejder i weekenden. Her får du altså din grundløn plus et tillæg i hver time, som du arbejder.

Her skal du have weekendtillæg

Hvis du arbejder fra mellem kl. 00.00 om lørdagen og til og med søndag kl. 24.00, så kan du få et weekendtillæg, hvilket plejer at være en fastsat sats eller et bestemt beløb for hver enkelt time.

Det er dog ikke en grundlovssikret ret, at du skal have et weekendtillæg, når du arbejder i weekenden. Der er nemlig ingen lovbestemmelser, der siger, at du skal have tillæg ved at arbejde på bestemte tidspunkter af døgnet, ugen eller året.

Weekendtillæg får du oftest, hvis du arbejder i en virksomhed, der har en overenskomst, der dikterer, at ansatte i virksomheder, der er underlagt denne overenskomst, skal have bestemte tillæg. 

Det vil være en god ide at få dette afklaret ved selve ansættelsen eller inden, at man begynder at arbejde i weekender. Hvis du er ansat i en virksomhed, der er underlagt overenskomst, kan du enten finde satserne for dine weekendtillæg i din ansættelseskontrakt eller via den pågældende fagforening, som virksomheden har overenskomst med.

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du er berettiget til weekendtillæg, kan du altid kontakte organisationer som Jobpatruljen eller din fagforening, som kan hjælpe dig med at finde ud af det.

Tak til avXperten

Til sidst takker vi avXperten for deres støtte til dette indlæg. Find det bedste fra Ubiquiti, Apple AirPods, Denver og mange andre mærker i deres store udvalg af elektronik på deres webshop.

Flere indlæg

Hvad er anciennitetstillæg?

20/10/2020 08:29
Billede: Christina Morillo

Man siger, at alt kommer til den, der venter. I nogle jobs og funktioner gælder dette gamle ordsprog også, når det kommer til løb. Der er nemlig visse jobs, hvor man simpelthen for noget mere i løb…

Hvad tjener man i Matas?

09/10/2020 11:59
Billede: Jumpstory

Du tjener i gennemsnit 21.621 kr. som fagudlært butiksekspedient i Matas. Lønnen i Matas er dermed lavere end den gennemsnitslige løn i resten af handelsbranchen. Her er lønnen i gennemsnit 1.300 k…

Kassedame løn - se satserne her

05/10/2020 11:44
Billede: Jumpstory

20.888 kr. Det er, hvad du som faglært salgsassistent eller kassedame tjener på et fuldtidsjob. Det giver en timeløn på 130,28 kr.  

Hvor meget du får i løn som kassedame, afhænge…

Hvad skal jeg have i løn? Sådan får du den rette løn

02/10/2020 11:45
Billede: Pixabay

Får du for lidt? Eller får du, hvad du skal have i løn? Det kan være svært at svare på, om du får det rigtige i løn. Men har du nogensinde prøvet at stille dig selv dette spørgsmål: Hvad skal jeg h…

Mindsteløn i Danmark

02/10/2020 09:59
Billede: Pixabay

I Danmark er der ingen lovbestemt mindsteløn. Når der er tale om mindsteløn, så er den fastsat via en overenskomst. Den såkaldte danske model bygger på overenskomster. Overenskomster er en aftale m…

Hvad tjener en ungarbejder?

30/09/2020 08:39
Billede: Jumpstory

Flaskedreng, fejedreng eller avisbud. Kært barn har mange navne, når det gælder ungarbejdere. Der er ingen fast definition af, hvad en ungarbejder er, men går du ud fra, at det er en medarbejder på…